Mijn brein is verslaafd

Hoe werkt een verslaving in ons brein, hoe communiceer je met een NAH +client met verslavingsproblematiek, welke interventies kun je inzetten, hoe pas je de omgeving aan? Al deze vragen komen aan het licht bij de training “Mijn brein is verslaafd”.

Scholingsdata

15 november 2024

Prijs

€ 275,-

Locatie

’s Heeren Loo Amersfoort

Beschikbare plekken

14 deelnemers

Verslavingsproblematiek en NAH is een steeds groter wordend probleem. Jaarlijks worden er 130.000 personen in Nederland getroffen door hersenletsel.

Het is voor deze mensen vaak moeilijk de “draad van hun leven” weer op te pakken. Sommige lukt dit zeer goed, anderen weer niet.

Bij veel NAH+ cliënten, zien we dat naast het hersenletsel, gedragsproblematiek, psychosociale problematiek, ook nog sprake is van verslavingsproblematiek.

Verslaving aan nicotine, medicatie, alcohol, gokken, gamen, een seksuele verslaving etc.

Het begeleiden van deze complexe doelgroep vraagt veel van de begeleiding, behandelaren en natuurlijk ook van de mantelzorgers.

Hoe werkt een verslaving in ons brein, hoe communiceer je met een NAH +client met verslavingsproblematiek, welke interventies kun je inzetten, hoe pas je de omgeving aan?

Wat moet je vooral niet doen, wat juist wel etc.

In de training” Mijn brein is verslaafd” leer je ( op een actieve manier) hoe je je verslaafde NAH+client kunt helpen richting het mogelijk overwinnen van zijn verslaving of hiermee verantwoord leren om te gaan, of hoe als team ermee omgaat.

Tijdens deze 1 daagse training ga vooral jij actief aan de slag. D.m.v. pakkende werkvormen, filmpjes en oefenen met een professionele trainingsacteur, leer je hoe je communiceert met een verslaafde NAH client.

Een ervaringsdeskundige, die haar verslaving heeft overwonnen, komt haar levensverhaal vertellen. Wat heeft zij geleerd in haar periode toen ze verslaafd was, wat miste ze in haar behandeling, maar vooral wat heeft haar geholpen om haar verslaving te overwinnen.

Tijd: De ontvangst van de training is om 9:00 uur. De training start om 9:30 uur en is om 16:30 uur afgelopen.

Doelgroep: De training ‘Mijn brein is verslaafd’ is bedoeld voor zorgprofessionals met minimaal een HBO-opleiding die werkzaam zijn binnen de DEC’s en REC’s

Voorbereiding: Ter voorbereiding op de basistraining NAH+ heb je de instaptoets volledig afgerond.

Persoonsgegevens en privacy: Informatie over ons privacybeleid en de verwerking van persoonsgegevens in het bijzonder vind je hier.

Annuleren:
Mocht je onverhoopt toch niet kunnen deelnemen aan de basistraining NAH+, dan kun je jouw deelname annuleren of een collega kan je plek innemen, wanneer vooraf met ons is afgestemd.

Tot 6 weken voor aanvang van de training is annulering kosteloos.
Bij annulering van 6 tot 4 weken voor aanvang van de training wordt 50% van de deelnamekosten in rekening gebracht.
Bij annulering korter dan 4 weken voor aanvang van de training, is betaling van de volledige kosten verplicht.

Annuleren van de training kan via Debby Zuijderwijk met een mail naar scholing@kenniscentrumnahplus.nl

Het Kenniscentrum NAH+ behoudt zich het recht bij onvoldoende animo de training te verplaatsen.

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met:

Debby Zuijderwijk

Coördinator Scholing NAH+

Wil je meedoen met de scholing?

Deze training word gegeven door NAH+ experts.